28 Mart 2008 Cuma

Öldüren Sis Film izle


Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.
Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar… Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür?
Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır: Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?
William Shakespeare’den sonra yapıtları en çok beyazperdeye taşınan yazar,korku ve gerilim ustası Stephen King’in yarattığı bu efsanevi terör öyküsünde uygarlığın ince kabuğu çözülüp maskeler birer birer düşerken gerçekten korkulması gereken tek varlığın aslında insanoğlunun ta kendisi olduğu anlatılır.
Stephen King’in yapıtından uyarlanan “Esaretin Bedeli-The Shawshank Redemption”un Oscar adayı senaryo yazarı ve yönetmeni Frank Darabont, efsanevi korku romanları yazarının bir başka yapıtı “Öldüren Sis-The Mist” ile yeniden karşımızda…
Ansızın patlayan fırtına sonucunda David Drayton’un da evi hasar görmüştür. Kasabada elektrikler kesilmiş, her yeri enkaz,moloz ve yıkıntılar kaplamıştır. David, kasabadaki süpermarkete gidip tamir malzemesi almayı akıl eder. Kabus gibi bir günde süpermarkete gitmek David’e günün en kolay işi gibi gelir ama fena halde yanılmaktadır.
“Öldüren Sis-The Mist”teki fırtına, David Drayton ve komşularını bir dizi olaylar zincirinin tam göbeğinde bırakır. Süpermarkette David ile beraber rehin kalanlar arasında saldırgan ve kavgacı mizaçlı komşusu Brent Norton (Andre Braugher); fanatik düzeyde dindar komşusu Bayan Carmody (Marcia Gay Harden); öğretmen Amanda (Laurie Holden) ve süpermarket yöneticisi Ollie de (Toby Jones) vardır. Hepsi can derdine düşmüştür. Çevrelerini saran gizemli terör kaynağına karşı direnebilmek ve hayatta kalabilmek için son derece kararlı olmak zorundadırlar. Ancak hiçbirisinin diğerlerini kurtarabilecek, diğerlerine yardımcı olabilecek bir durumu yoktur.






Tam ekran izlemek için buraya tıklayın

0 yorum: