22 Mart 2008 Cumartesi

Serenity Film izle

Günümüzden 500 yıl sonrasındayız. Uzayda yolcu taşıyan Serenity adlı uzay gemisinin mürettebatı iki yeni yolcu alır. O andan itibaren kendilerini görünmez askeri güçlerle insan eti yiyen vahşi güçlerin ateş çemberinin tam göbeğinde bulacaklardır.

Dünya çapında efsane haline gelen TV dizileri "Buffy the Vampire Slayer" , "Angel" ve "Toy Story"nin Oscar ve Emmy ödülü adayı yaratıcısı Joss Whedon´un yönettiği futuristik aksiyon macera filmi "Serenity", konusunu Whedon´un kendisinin yazdığı TV dizisi "Firefly"dan uyarlandı.

Kaptan Malcolm Reynolds bir süre önce meydana gelen galaksiler arası iç savaşın kaybeden tarafında mücadele etmiş eski bir askerdir. Ordudan ayrıldıktan sonra yaşamını Firefly sınıfı uzay gemisi Serenity´de yolcu, kargo ve küçük suçluları taşıyarak sürdürmektedir. En önemli özelliği ise yolcu ve kargoları çok fazla soru sormadan kabul etmesidir. Ailesi kadar yakın hissettiği kendisine çok bağlı bir ekiple çalışır. Ekip üyeleri arasında kavga ve anlaşmazlıklar hiç bitmese de hepsinin ortak özelliği Malcolm Reynolds´a sadık olmalarıdır.

Günün birinde Serenity adlı gemisine iki yeni yolcu alır. Bunlar Simon adlı genç bir fizikçi ile telepatik güçleri olan kız kardeşi River´dır. Pazarlık yaptıkları fiyattan fazlasını ödemişlerdir. Her ikisi de kainata hükmeden koalisyon güçlerinin elinden kaçmayı başaran kaçaklardır. Koalisyon güçlerinin özellikle genç kızı ele geçirmek için yapmayacağı şey yoktur.

Serenity´nin mürettebatı galaksinin en ücra köşelerinde göze çarpmadan yolculuk yapmaya alışkındır. Ancak bu kez durum çok farklıdır. Kelimenin tam anlamıyla iki ateş arasında kalmışlardır. Bir tarafta Evrensel İttifak´ın durdurulması mümkün olmayan askeri güçleri, diğer tarafta Yağmacılar olarak bilinen güçlerin müthiş öfkesi vardır.

İki ateş arasında kalan Serenity mürettebatının, en büyük tehlikenin aslında geminin içinde olduğunu keşfetmesi uzun sürmeyecektir.

Universal Pictures´ın sunduğu "Serenity"nin yönetmenliğini Joss Whedon üstlendi. Senaryosunu da Whedon´un yazdığı filmin yapımcılığını Barry Mendel ile Chris Buchanan gerçekleştirdi. Başrollerinde Nathan Fillion, Gina Torres, Adam Baldwin, Alan Tudyk, Jewel Staite, Morena Baccarin, Summer Glau, Sean Maher ve Ron Glass kamera karşısına geçti.

"Serenity"nin kamera arkasında birbirinden yetenekli isimler görev yaptı. Görüntü yönetmenliğini "Unforgiven" ve "Twister"dan tanıdığımız Oscar adayı görüntü yönetmeni Jack N. Green üstlendi. Prodüksiyon tasarımlarını Barry Chusid (The Day After Tomorrow); kurgusunu Lisa Lassek (Buffy the Vampire Slayer dizisi), kostüm tasarımlarını iki kez Oscar adayı Ruth Carter (Malcolm X, Amistad) gerçekleştirdi. Görsel efekt süpervizörlüğünü Emmy ödüllü Loni Peristere, özel efektlerini ise Oscar adayı efekt uzmanı Dan Sudick hayata geçirdi.

0 yorum: